Bu Blogda Ara

19 Ocak 2021

 



Mandalinalı Havuçlu Şerbetli Kek

3 mandalina (50 gr kadardı tanesi)

1 kahve fincanı toz şeker

1 adet havuç

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1 kahve fincanından 1 cm eksik toz şeker

1 kahve fincanı su

Süslemek için:

Hindistancevizi

Arzuya göre sürülebilir çikolata

         Yapılışı: İlk önce şerbet malzemeleri bir cezveye alınır. Kaynatılır. Kaynamaya başladıktan 2 dk sonra ocaktan alınır.

         Mandalinanın kabuğu soyulup robotta şeker ile püre haline getirilir. Başka bir kaba alınır. Havuç soyulup rendelenir. Mandalina püresi ile karıştırılır; zeytinyağı, un ve kabartma tozu İlâve edilir. Spatula veya kaşıkla, un topağı kalmayana kadar karıştırılır. 22 cm çapında yağlanmış tepsiye dökülür.

Fırın 180 dereceye ısıtılır.

40 dk sonra bıçak testi yapıp; bıçak temiz çıkarsa fırından alabilirsiniz. Bıçak nemli çıkarsa 5-10 dk daha pişirin. Fırından çıkınca 5 dk beklettikten sonra şerbeti kaşıkla her yerine dökün.  

Şerbetini çektikten sonra dilimleyip, dilerseniz arasına çikolata sürerek ya da sadece Hindistancevizi serperek servis edebilirsiniz.

Not: Rabia Sultan Suna’nın Mandalinalı Havuçlu Revanisinden esinlenilmiştir. Tek dilim servis ederseniz 8 porsiyon, iki kat yaparak servis ederseniz 4 porsiyondur.