Malzemeler:
2 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı, 3 kaşık su, yarım paket kabartma tozu, 1,5 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 silme çay kaşığı tarçın, yarım su bardağından bir parmak kadar fazla nişasta üzeri keçiboynuzu unu (arzuya göre kakao), 3-3,5 bardak un arzuya göre damla çikolata
Yapılışı; Şeker ve yumurta şeker eriyene kadar çırpılır, un hariç bütün malzemeler ilave edilir. Un ilk önce iki buçuk bardak kullanılıp kıvamına göre ihtiyaç halinde ilave edilmeli. Yumurta boyu, un cinsi kıvama tesir edecektir. Kurabiye hamuru yumuşaklığı kulak memesi yumuşaklığındadır. Yarısına sade yarısını 1 yemek kaşığı damla çikolatalı yapabilirsiniz. Ceviz boyunda toplar yapılıp, yağlı kağıt serili tepsiye geniş aralıklı dizilir. Toplam 31 adet çıktı. 1 tepsi pişerken diğer tepsiyi doldurabilirsiniz. 180 derece ısınmış fanlı fırında orta katta 15 dk pişirilir. Fırından çıkarıp su bardağı ile hafifçe bastırıp hemen fırına alınır; 7 dk daha pişirilip çıkartılır. Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun