Bu Blogda Ara

6 Aralık 2020

Waffle&Pankek

 

4 adet için
Malzemeler: 

2 yumurta,

1 yemek kaşığı toz şeker,

250 ml süt,

Yaklaşık 1.5 su bardağı un,

1 silme çay kaşığı tuz,

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için arzu edilen meyveler, çikolata veya tahin&


bal karışımı, küçük çikolata, Hindistancevizi rendesi

Yapılışı:

Yumurtalar şeker ve tuz katıp çırpılır. Yumurtaların sarısı beyazı ayrı çırpılınca daha güzel oluyor. Şayet ayrılarak yapılırsa, şeker; yumurta sarısına, tuz yumurta akına katılıp ilk önce yumurta akı ve sonra yumurta sarısı çırpılır. Böyle yapılma sebebi; yumurta akına sarısı karışmaması için.

Yumurta sarısına sırasıyla sıvıyağ, süt, un ve kabartma tozu ilave edildikten sonra çırpılır. İyice karıştıktan sonra yavaşça yumurta akı ilave edilip; kaşık veya spatula ile söndürmeden karıştırılır. Waffle makinesi veya tava ısıtılır. Fırça ile yağlaanır ve karışımdan 1 kepçe çok doldurmadan ortaya dökülür, waffle makinesinde yapılıyorsa kapağı yavaşça kapatılır. 8-10 dk arası makineden makineye değişir pişince tabağa alınır. Üzeri arzuya göre süslenir.

Tavada yapılacaksa üzeri göz göz olup kuruduktan sonra arkası çevrilir. Arkası piştikten sonra tabağa alınır. Süslendikten sonra servis edilir. Afiyet şifa olsun.