Bu Blogda Ara

9 Nisan 2011

Tavuklu Nohut Yemeği

Malzemeler:

6 adet tavuk pirzola,
1 adet kuru soğan,
1 adet havuç,
2 bardaktan 2 parmak eksik koçbaşı nohut,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı çekilmiş kaya tuzu,
1 çay kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 çay kaşığının yarısına yakın(silme) tarçın,
1 çay kaşığı kekik (silme),
6 bardak su
Yapılışı: Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Havucu soyup 2’şer cm boyunda olacak şekilde bölün; kibrit kutusu kalınlığında doğrayın. Zeytinyağını düdüklü tencereye koyup soğanı ilave edin biraz kavurun. Havucu ilave edin. Havuçlar çok yumuşamadan salçasını ilave edin. Doğrudan buzluktan çıkmış tavukları da çözülmeden kullanabilirsiniz, ilave edin. Son olarak nohutu ayıklayıp yıkayıp ilave edin. Baharat ve tuzlarını ilave edin. Suyu ilave edip; karıştırın, kapağını kapatın. Düdüğü öttükten sonra 1 saat 50 dakika pişirip ocaktan alın.
Not:Düdüklü tencenize göre 1 saat 10 dakikaya da düşebilir bu süre. Lastiği gevşediği için hava kaçırıyorsa tencere süre böyle uzun oluyor. Koçbaşı nohut ani yemek misafirlerinizde tercih edebileceğiniz suda bekletmeseniz de şişmesi için yumuşacık olan bir nohut. Vaktiniz varsa 3 saat ılık suda bekletebilirsiniz tabii ki daha güzel olur. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. merhaba arkadasim güzel yorumun icin tsk.ler benimde yaptigima bakma kendim yemiyorum yememek icinde herkese dagitiyorum :))
    nohudu bende cok severim ellerine saglik arkadasim:)

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım bloguma hoşgeldiniz, yorumunuz için teşekkür ederim, dağıtmak çok iyi fikir, insan yese bile bir dilimi geçemez.

    YanıtlaSil