Bu Blogda Ara

17 Nisan 2012

Zeytinli Balıksırtı Kuru Pasta

Malzemeler:
1 yumurta,
1 kaşık yoğurt,
1 kaşık limon suyu,
Yarım çay kaşığı karbonat,
1 çay kaşığı tuz,
125 gr tereyağı,(oda sıcaklığında yumuşamış)
3 su bardağı un
İçi için:1 kase zeytin yarıya kesilip çekirdeği alınmış,
Üzeri için yumurta sarısı.
Yapılışı: Un ve tuzu harmanladıktan sonra ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, tereyağını ortasına bırakın. Karbonatı limon suyunda eritip ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Cevizden biraz büyük bezeler yapıp oval olacak şekilde elinizle bastırın veya merdane ile tek yöne açın bir defa da enine doğru sürün ki merdaneyi kapatmak zor olmasın. Boylamasına olacak şekilde 2-3 yarım zeytin dizip sağ kenara aşağıya doğru verev 5 veya 7 kesikler yapın bıçakla. Ortaya getirmemeye dikkat ederek. Aynısını sol tarafa uygulayın. Sağ taraf kaç kesik oldu ise sola da o kadar olmalı. En üstten bir sağdan ortaya bir soldan ortaya yaparak hepsinin düzenli bir şekilde ortada balık sırtı görüntüsü vermesini sağlayın. Hepsine bu şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek arzuya göre çörek otu serperek 200 derece ısınmış fırında 20-25 dakika piştikten sonra çıkarın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.