Malzemeler:
1 çay kaşığı kuru maya,3 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 su bardağı ılık su
Üzeri için:2 çorba kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 çorba kaşığı sumak,
1 çorba kaşığı susam,
1 çorba kaşığı çörekotu,5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Mayayı ılık suya ilave edip 10-15 dakika mayalandırın. Un, tuz zeytinyağı ve mayayı yoğurun. 1.5 2 saat kadar ılık bir yerde mayalandırın. Parmağınızı batırdığınızda aynı şekilde kalıyorsa mayalanmıştır. Tepsiyi yağlayın. Elinizi yağlayarak hamuru kabından çıkarın ve tepsiye yayın. Üzeri için yukarıda yazan malzemeleri karıştırın ve hamurun üzerine yayın. 220 derece ısınmış fırında 9-10 dakika pişirip fırından çıkarın. Dilimleyip servise sunun. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder