Bu Blogda Ara

30 Ekim 2011

Hamsi Mantısı

Tarifi oktayustayemektarifleri.blogspot'tan aldım.
Malzemeler:
400 gr hamsi
(1 kg. yazıyordu ama buzluktan çıkarttığım ayıklanmış hamsileri kullandım sayı olarak 30 kadardı.)
1 tutam dereotu,
1 tutam maydanoz,
1 kuru soğan,
1 diş sarımsak(iri),
1 yumurta,
3 yemek kaşığı mısır unu,
2 yemek kaşığı un,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz, karabiber, (kimyon, fesleğen)
Yapılışı:
Hamsiyi öd denen kesesini patlatmadan bıçakla yarın kılçıklarını çıkarın. İç harcı: kuru soğanı rendeleyin veya robatta çekin tuzlayın(tuzlamayınca pişince bile acılığı kalıyor). Sarımsağı soyup ilave edin, dereotu ve  maydanozu da doğrayıp ilave edin. Yumurta, mısır unu, un, tuz ve baharatı ilave ederek iyice karıştırın. Fırın kabınızı yağlayın. Hamsileri tek tek bu içle sarın. Yaklaşık olarak 1 çay kaşığı iç kullanarak her hamsiye. Sardığınız hamsileri fırın kabına dizin. İç harcınızın sıvısı artarsa onu da hamsilerin kenarına dökebilirsiniz. Zeytinyağını üzerine gezdirin. Yarım su bardağı kaynar su ilave edip fırında pişirin. 200 derecede 25-30 dakika. Afiyet olsun.


Not: Tarifin aslında taze soğan ve yeşil biber, 2 yumurta var. Hamsi 1 kg yazılmış ama o zaman içi biraz daha arttırmak gerekebilir. Tam 3 kişilik oldu. Lezzetli ve lokum gibi oldu pişince.

2 yorum:

  1. Ne kadar değişik bir lezzet böyle, denemek ve tatmak lazım. Ellerine sağlık canım, tekrar beklerim, sevgiyle sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
  2. Hobibox arkadaşım hoşgeldiniz blogumda görmek ne güzel. Bu tarifi gerçekten tavsiye ederim. Değişik ve hafif canım. Gelirim tekrar beklerim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil