Bu Blogda Ara

19 Ağustos 2011

Yumurtalı Ekmek

Malzemeler:
2 yumurta,
Yarımdan biraz fazla ekmek,
1-2 kaşık tereyağı, tuz
Arzuya göre sucuk, çörek otu
Yapılışı: Ekmekleri ilk önce dilimleyip sonra küçük küpler halinde doğrayın. Yumurtaları ekmeklerin üzerine kırıp, tuz ve çörek otu ile karıştırın. Tereyağını tavaya alın iyice ısınınca, yani köpürünce ekmekleri boşaltın. Tahta kaşıkla ilk karıştırın tereyağ her tarafa bulaşınca kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak her tarafının pişip kızarmasını sağlayın. Servis tabaklarına alıp sıcak halde servis yapın. Afiyet olsun.

Not. Arzuya göre sucuk yazdım; isterseniz sucuğu doğrayıp ekmeklerle birlikte tavaya koyabilir veya ayrı bir tavada pişirip servis ederken karıştırabilirsiniz. Yandaki resim hafif kepekli ev ekmeği ile yaptığım. Ekmek ne kadar bayatsa(hazır ekmeklerde) o kadar küçük yapabilme şansı oluyor. Yukarıdaki resim bir ay önce yaptığımın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder