Bu Blogda Ara

28 Ağustos 2011

Şeftali Tatlısı

Malzemeler:
Kişi adedince şeftali,5 adet kullandım(Sert ve yumuşaklık arasında olmalı şeftalilerin diriliği kabuğu kolay çıkmalı bölerken dağılmamalı)
Şeftali adedinin 4katı sayıda yemek kaşığıyla toz şeker,
1 çay bardağı su,
Kaymak
Yapılışı: Şeftalileri yıkayıp ikiye bölün(bıçakla kestikten sonra ayırmadan sağ elinizle bir yarısını sol elinizle diğer yarısını tutarak ileri geri çevirirseniz çekirdekler kolay çıkar. Sonra kabuklarını soyun. Tencereye çekirdek yatakları yukarıya bakacak şekilde dizin. Her şeftalinin ortasına 1'er yemek kaşığı toz şeker serperek doldurun ki sadece ortada kalmasın şeker. Biraz suyunu salmasını bekleyin 15 dakika kadar. Orta ateşte 10 dakika pişirip diğer taraflarını çevirip tekrar 1'er kaşık şeker serpin. 10 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatın. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alıp ortalarına 1 çay kaşığı veya tatlı kaşığı ile kaymak koyun. Afiyet olsun.


Not:Tarifi 2007 miydi 2008 miydi tam hatırlamıyorum Yemek zevki dergisinden denemiştim. Asıl tarifte hiç çevirme yok ve 10 dakika yazıyordu. İlk öyle yapmıştım ama şeftaliler pişmiyor. Bir de tatlının suyunu da sulandırarak leziz şerbetler yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder