Tamamen ev çikolatası olamasa da en azından kendi ağız tadınıza uygun bir çikolata olması mümkün evde. Bu da öyle oldu.
300 gr bitter çikolata(benimki tam 300 değildi 300 gr kalıpları tam doldurur gibi)
50 gr. sütlü çikolata
Kalıp adedince kavrulmuş iç fındık,
1 avuç çekirdeksiz siyah kuru üzüm,
1 yemek kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı:Sütlü ve bitter çikolatayı benmari usulü eritip, hindistancevizi ile karıştırın. Kalıpların yarısına kadar doldurup fındık ve 2-3 üzüm atıp üzerlerine tekrar çikolata dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında saklayın. Soğumadan koyarsanız çikolatanız matlaşabilir. Afiyet olsun.
İlk deneme olarak gayet başarılı, daha ne olsun ki :)
YanıtlaSil