2 bardak un,
Yarım bardak sıvı yağ,
1 bardak süt,
Yarım bardak sıvı yağ,
1 bardak süt,
Yarım bardak maden suyu,
Yarım paket kabartma tozu,
1 bardak şeker,
1 limon kabuğu rendesi,
1 avuç ayıklanmış kuru üzüm.
Yapılışı: Şekeri limon kabuğu ile eze eze karıştırın; şeker limon kabuğunun rengini hafiften alana kadar. Zeytinyağını ilave ederek mikserle 2-3 dk. çırpın, daha sonra un, kabartma tozu, süt ve maden suyunu ilave ederek karışımı hazırlayın. Yağlanmış kek kalıbınıza karışımın yarısını dökün ve üzümleri serpip kalan yarısını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika arası(fırınınıza göre) pişirin. Afiyet olsun.
Not: Tarifin aslına buradan ulaşabilirsiniz: nasılyap Yukarıdaki tarif benim yaptığım şekli. Tek dilim gördüğünüz resim 35 dakikada bıçak batırdıktan sonra kesilen biraz daha pişmesi gerektiği için 10 dakika daha pişti fırında.Yapılışı: Şekeri limon kabuğu ile eze eze karıştırın; şeker limon kabuğunun rengini hafiften alana kadar. Zeytinyağını ilave ederek mikserle 2-3 dk. çırpın, daha sonra un, kabartma tozu, süt ve maden suyunu ilave ederek karışımı hazırlayın. Yağlanmış kek kalıbınıza karışımın yarısını dökün ve üzümleri serpip kalan yarısını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika arası(fırınınıza göre) pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder