Bu Blogda Ara

8 Nisan 2011

Vinegret Soslu Salatam

Malzemeler:
1’er paket Akdeniz yeşillikleri(Endivyen, lolorosso, göbek marul benim kullandıklarım)
1 adet havuç,
1 avuç ceviz,
1 avuç maydanoz,
Sosu için:
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı mısır özü yağı,
Yarım çay bardağı nar ekşisi,
Yarım çay bardağı soya sosu,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı zencefil,
1 yemek kaşığı kuru dereotu(tazesi varsa yarım demet)
1 adet kuru soğan,
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane,
3 diş ezilmiş sarımsak,
Tuz
Sosun aslında 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi ve 2 adet limon suyu var. Taze fesleğen 1 demet ve 1 tatlı kaşığı kuru biberiye var. Nar ekşisi, kimyon, zencefil yok. Öyle yapıyordum. Aceleden unutmuşum sosa biberiye eklemeyi. Kardeşime gidecektik ve yetişsin diye. Taze fesleğen bulduğumuzda bu salata daha güzel oluyor.
Yapılışı: Salata malzemesi yıkanır kurutulur, iri iri doğranır. Havuç soyulup rendelenir. Ceviz bıçakla kıyılır. Maydanoz ince kıyılır. Bütün hepsi karıştırılıp üzerine sosu dökülür. Bir kaseye 5 kaşık en ideali.
Resimdeki sos dökülmemiş hali.
Sosu:Kuru soğan yemeklik doğranır ve tuzlanır. Bir kavanoza veya çalkalama kabına alınır. Üzerine ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve diğer malzemeler ilave edilir. Çalkalanır. Salataya sosu kullandıktan sonra buzdolabında saklanır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder