Bu Blogda Ara

30 Nisan 2011

Selanik Gevreği

Malzemeler:
1 yumurta,
1 bardak un,
Yarım bardak toz şeker,
4'te 1 su bardağı sıvı yağ,
4'te 1 su bardağı kıyılmış ceviz
Yarım çay kaşığı anason,
1 çay kaşığı sirke,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
Yarım çay kaşığı muskat rendesi,
2 adet kuru incir,
1 yemek kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi,
Yapılışı: Çukur bir kapta yumurtaları, şekeri, sıvıyağı, cevizi, muskat ve anasonu iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek sirke ve kabartma tozunu ilave edin. Hamuru yağlanmış bir tepsiye yayın. 170 derecedeki orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Tepsiyi fırından alarak hamuru 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Tepsiye tekrar dilimleri sıralayın. Biraz kuruduktan sonra fırından alıp servise sunun. Afiyet olsun.
Not: Tarifin aslında 4 yumurta, 4 bardak un, 1.5 bardak toz şeker, 1'er bardak sıvıyağ ve ceviz, 1 yemek kaşığı sirke, 2 çay kaşığı anason ve yarım paket kabartma tozu var. Portakal kabuğu rendesi muskat ve incir yok. Bu tarifi annemin yaptığı şekliyle yazdım. Ve fırında kurutmadı annem. Çapını bilmiyorum ama annemin kullandığı tepsinin boyu servis tabağı boyundaydı.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder