1 su bardağı mantar,
1 adet kuru soğan,
1 adet sivri veya çarliston biber,
3 kaşık zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1.5 yemek kaşığı un,
4 su bardağı su,
1 su bardağı süt,
Tuz, karabiber
Yapılışı: Kuru soğanı soyup zar büyüklüğünde doğrayın. Mantarı ufak ufak doğrayın. Biberi ufak kıyın. Soğanı ve biberi zeytinyağında soteleyin. Çok kavrulmadan mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp hafiften çekince ocaktan alın. Başka bir tencerede yağı eritip unu ilave edip kavurun. Ocağı kapatıp karıştıra karıştıra suyunu ilave edin. Topaklanma olursa blender yardımı ile topakları giderin. Kavrulmuş mantar ve soğan karışımını ilave edin. Karıştıra karıştıra kaynatın. Kaynayınca sütü ilave edip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. 5 dakika kadar sonra tuzunu ilave edip karıştırın. Kaselere boşaltın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder