Bu Blogda Ara

16 Nisan 2011

Dolgulu Elmalı Kek

Malzemeler:
2 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı yoğurt (yada süt),
1/2 su bardağı sıvıyağ,
2 su bardağı un,
1/2 paket kabartma tozu,
6 tane küçük sert yeşil elma,
Azıcık tarçın
Dolgu kreması:
2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 çay bardağı şeker,
1 yumurta
Yapılışı: Elmaları soyun ve içlerini bir sebze oyacağı ile oyun. Una bulayın. Elmaları yağlanmış tepsiye dizin. Ortasına çimdikle tarçın serpin.  Kek malzemelerinizi çırpıp; elmaların dışında kalacak şekilde dökün. 180 derece ısınmış fırında kek kızarana kadar pişirin.
Kremanızı ilk başta yumurta, un, şekeri çırpıp sütü ilave edin ve pişirin. Elmaların ortasını üzerini kapatacak kadar doldurun.Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Not:Beyaz unum olmadığı için tam buğday unu kullanmıştım. Biraz pütürlü irmik helvası yermiş gibi bir his veriyor. Tarifi blogunda yayınladığı için Paşasofram arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum.

2 yorum:

  1. deneyeceğim inşallah eminim çok hoş olmuştur. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Evet kardeşim gerçekten hoş, şimdiden sizin de ellerinize sağlık. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil