Bu Blogda Ara

3 Nisan 2011

Beşamel Soslu Kabak

Malzemeler:
2 adet kabak,
1 adet tavuk göğsü veya 2 adet tavuk kalça,
1 adet domates,
1 adet kuru soğan,
Zeytinyağı,
Tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon
Beşamel sosu:
1.5 kaşık tereyağı,
2 kaşık un,
2.5 bardak süt
tuz
1 çay bardağı kaşar rendesi


Not malzemeler 2 kişilik siz arttırabilirsiniz.
Yapılışı: Tavuk göğsünü minik küpler halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını teflon bir tava veya tencereye alıp soğanı biraz kavurup tavukları ilave edin. Kapağını kapatıp ara ara açıp karıştırarak tavukları pişirin. Arada yarım çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz. Domatesleri küp küp doğrayın( kabuğunu soyup doğrarsanız daha iyi olur). Tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu baharatını ilave edip karıştırın kapağını kapatın.
Kabakları boylamasına ikiye bölün. Bir kaşık yardımı ile oyun. Yumuşayana kadar 10 dakika kadar haşlayın. Yağlanmış tepsiye veya fırın kabına dizip iç malzemesi ile doldurun.
Tereyağını bir tencereye alıp unu ilave edip kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynayınca söndürüp tuzunu ilave edin. Beşamel sosu kabakların üzerine dökün. Kaşar rendesi serpip 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

  1. böyle güzel tarifleri kacirmislar demekki cok yazik , üzüldüm gercekten bak .

    kabagi soslu hic denemedim aslinda cokda iyi fikir belki bizimkilerde bu sayede kabak yerler:)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten beşamel sosu ayrı bir lezzet katıyor kabağa canım. İnşallah yerler ve beğenirler. Afiyet olsun şimdiden:-)

    YanıtlaSil