Malzemeler: 2 adet kereviz,
1 adet sarı elma ne tatlı ne ekşi ikisinin arası bir tatta olan,
1 adet kuru soğan, tuz, kimyon, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, maydanoz, taze zencefil rendesi 1 çay kaşığı kadar
Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ve soğanı tencereye alıp kavurun. Kerevizleri soyup ince ince kıyın. Soğanlar pembeleşince kerevizleri ilave edip karıştırın ve kapağını kapatın. 5 dakika sonra zencefil rendesini ilave edin, tekrar kapağını kapatın. Elmayı soyun ve onu da kerevizi doğradığınız şekilde doğrayın. Kerevizlerin yumuşamasına yakın elmaları ilave edin çünki elma çabuk pişer. Tuzunu ve kimyonunu katın. Kapağı kapalı olarak elmalar da pişene kadar pişirin sonra ocaktan alın.
Pişme esnasında sıcak olması şartıyla ihtiyaç oldukça 1 çay bardağı su katabilirsiniz. Maydanozu yıkayın doğrayın veya doğramadan üzerine süs yaparak ılık olarak servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder