Bu Blogda Ara

2 Mart 2011

Balkabaklı Yaş Pasta

Malzemaler

4- 6 dilim
Malzemeler:
Keki için:
1 adet yumurta,
1 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un(elenmiş değil;çatal ve kaşık ile kabartılmış)
1.5kahve fincanı ılık su
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1.5 çay bardağı süt,
1 çay kaşığı toz şeker
Arasına:
1 kâse kabak tatlısı
Hinditancevizi
Dışına:
1 poşet krem şanti(İçim kullandım ve  önceden kullandıklarımdan daha iyi sonuç verdi.Üstelik krema sertleştirici kullanmadan)
1 bardaktan 2 parmak eksik süt
Hazırlanışı:
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın,(yumurtanın beyazına kesinlikle sarısı karışmamalıdır) ayrı kaplarda şekeri müsâvi şekilde paylaştırarak ilk önce yumurta akını, sonra sarısını çırpın.
İkisini karıştırın.Kabartma tozu, nişasta ve unu iyice karıştırıp harmanlayın. Çırpılmış yumurtaya ilâave edin.Suyu azar azar ilâve edin. Bir kek hamuru kıvamına geldiyse eklemeyin.Hava sıcaklığına ve unun cinsine, yumurta miktarına göre su ihtiyacı değişik oluyor.Bildiğiniz gibi alışılmış pandispanya hamurlarında su yok fakat, bir yerde deneme fırsatı oldu. Daha yumuşak ve hafif olduğunu siz de hissedebilirsiniz.
Daha sonra pandispanya hamurunuzu 12.7 cm çapı olan(Fırına girebilen bir saklama kabı)  tereyağı ile yağlanmış kalıba dökün. 170 derece 10 dk. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Kek soğuyana kadar kremanızı soğuk süt ile çırparak hazırlayın.Buzdolabına koyun ve kabak tatlınızı çatal yardımı ile veya robotta iyice ezin.
Soğuyan kekinizin üstteki kuru tabakasını dikkatle ince bir tabaka halinde kesip ayırın.Bunu pasta haricinde muhallebili veya krem şantili bir tatlıda değerlendirebilirsiniz. Sonra kekinizi yanlamasına ortadan ikiye tek seferde kesin. Hamurunuzun muhtevâsında nişasta olduğu için; keserken çok kırıntılanmadığını göreceksiniz.1çay bardağı soğuk süte 1 çay kaşığı toz şeker ilâve edip karıştırın ve kekin iki katını da bununla ıslatın. Buzdolabında soğuttuğunuz krem şantiden dolu dolu iki yemek kaşığı alıp kekinizin arasına sürün. Spatula ile düzleştirdikten sonra Kabak tatlısını yayın. Üst katını kapatın. Bir krema pompasını krema ile doldurup süsleme için ayırın. 
Kalan krem şantiyi üstüne ve kenarlarına sıvayın.Üstü 1 cm yanları yarım cm kalınlıkta yapın. Ve tırtıklama mikası ile pastanızı tırtıklayın. Krema pompası ile, pastanızın üzerine zevkinize göre şekil verin.