Bu Blogda Ara

16 Mart 2011

Ayva Reçeli

Malzemeler:
4 adet ayva
5 su bardağı su,
4.5 su bardağı şeker
Renklendirmek için arzuya göre 1 tatlı kaşığı bakla çiçeği.
3 adet kakule, 5 adet karanfil
Yapılışı:
Ayvayı soyup çekirdek yataklarını çıkarın(çekirdeklerini atmayın). Küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye ayvaları koyup suyu üzerine ilave edin. Çekirdekleri de ilave edin. Sertliğini kaybedip yumuşak sert arası iken şekerini ilave edip kaynatmaya devam edin. Suyu hafif kıvamlanınca, kakule, karanfil ve bakla çiçeğini ilave edip biraz daha kaynatın ve söndürün. Toplam süre 1.5 saat gibi oldu yaklaşık. Basınçlı tencerede buharını verdikten sonra 15 dakika kaynatıp kapağını açıp şekeri ilave edebilir ve pişmesine devam edebilirsiniz. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltıp buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder