Bu Blogda Ara

2 Nisan 2012

Çikolata Soslu Şekerpare

74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
sofram' a gönderiyorum :
98 yılı Şubat ayı Yemek Zevki Dergisinden:
Malzemeler:
125 gr. tereyağ,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
Yarım su bardağı yoğurt,
Kabartma tozu,
Yeteri kadar un(3-3.5 bardak)
Çikolatalı Sos için:
50 gr. tereyağ,
2 kaşık kakao,
100 gr. tahin helvası,
2 kaşık şeker,
2 kaşık su
Şerbeti için:
2 bardak su,
2.5 bardak şeker,
3-5 damla limon suyu
Yapılışı: Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup harlı ateşte şerbeti hazırlayın. Çok katı da çok akıcı da olmayacak kıvamda iken limon suyu damlatın. 2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Bir kenarda soğumaya bırakın.
Hamur için önce tereyağını eritin ve bütün malzemeyi hamur haline gelene kadar yoğurun. Daha sonra hamur parçalarına yuvarlak şekil veriin. Yaptığınız yuvarlak hamurları yağlanmış tepsiye dizerek fırında pişirin. 180 derece ısınmış fırında 20-25 dk. Fırından çıkarınca üzerine soğuk şerbeti dökün 2 saat dinlendirin.
Sosun hazırlanışı:Malzemelerin hepsini ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin ve tatlıların üzerine birer kaşık dökün. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Arkadaşım teşekkür ederim davetiniz için katılmaktan zevk duyarım.

    YanıtlaSil
  2. cok tsk.ler canim ellerine saglik, yine beklerim:)

    YanıtlaSil
  3. Şekerpareyi hiç böyle denememiştim afiyet şifa olsun bloğunu izlemeye aldım..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Hanife Hanım, hoşgeldiniz. Kusura bakmayın 1 aydan fazladır güncelleme yapmadığım için yorumunuzu yeni okudum. Her zaman beklerim...

    YanıtlaSil